Podstiče na razmišljanje: Treći TEDx u Zemunu

Treći po redu TEDx u Zemunu održaće se u nedelju 11. oktobara, u Madlenianumu. Kao i svaki put do sada, TEDx okuplja sjajne motivacione predavače, ljude koji su u Srbiji nešto promenili na bolje. 

Istorijat

TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment i Design. Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao sinonim za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

Teme ovogodišnjeg TEDx-a

Da i u Srbiji može da se zarađuje od pravljenja video igrica, pokazaće Uroš Banješević, jedan od osnivača Mad Head Games, kompanije koje je napravila pravi bum na svetskim listama video igara. Do danas su izdali 14 naslova koji su zabeležili veliki uspeh na top listama Big Fish Gamesa, najvećeg svetskog izdavača casual igara.
Ovo je samo jedan od zanimljivih govora koji će imati prilike da čuju posetioci konferencije TEDxZemunED 11. oktobra. Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači, a više o njima pogledajte OVDE.

Cilj TEDxZemunED konferencije je da podstakne mlade ljude na razmišljanje o obrazovanju i promene nešto u društvu u kojem žive. Konferenciju su podržali Američka ambasada, Microsoft, Endava, Comtrade, IDEA, a prijatelji projekta su Zlatiborac, Nestle, SWA tim, CarGO, Standup.rs i drugi.